Cheesecake Brownie

Tänkte börja med att säga förlåt för oseriösa bilder, men försov mig och ville ha med kakan till jobbet och därför blev det dessa enkla precis innan kakan sattes i munnen.
Nu till något roligare, herregud vad god denna kakan var! PERFEKT cheesecake på toppen och sedan en härlig brownie i botten. I framtiden ska jag prova att göra omvänt och göra det till en mer brownie kaka och göra dubbelsats i botten så det blir som en choklad kaka istället med syrlig topp. Tror det kan bli riktigt riktigt gott också! Provar ni får ni gärna säga till!
 
 
Detta behöver ni till browniebotten:
125g smör
2 dl vetemjöl
125g mörk blockchoklad
2,25 dl socker
2 ägg, lätt vispade
0,5 dl mjölk
 
Värm ugnen till 175 grader, smöra och bröa formen. Smält smör och choklad över ett vattenbad samtidigt som du rör runt tills allt är smält. Ta bort det från värmen och blanda med ägg och mjölk och vispa ordentligt. Nu är det en väldigt rinnig smet och mjölet ska ner. Blanda i mjölet tills det precis fördelats jämt.
Grädda kakan i 25 minuter innan du tar ut den och sänker värmen till 150 grader.
 
Detta behöver du till toppingen:
500g färskost
1,5 dl strösocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,25 dl naturell yoghurt
 
Vispa samman färskost, socker, ägg och vaniljsocker tills det blandats väl. Rör till sist ner yoghurten och häll på toppen av den halvgräddade brownie kakan. Grädda i 150 grader i yttligare 45-55 minuter eller tills kakan knappt har stelnat.
Förvara kallt i minst 4 timmar innan den serveras, gärna med lite bär eller smält choklad på toppen.
SUPER GOTT!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0