Underbara Smoothies


 
Allt kan inte vara underbara frestelser och flådiga bakverk kom jag på härromdagen. Dessutom tar det tid att göra och alla kanske inte har den tiden eller tålamodet för den delen för att sitta och pyssla med rosor och göra olika lager för att skapa en sagolikgod kaka.
Vet att denna bloggen handlar först och främst om bakverk men lika mycket om godsaker. Själv är jag någon som alltid suktar efter något gott på kvällen och gärna sitter och småäter. Dock kan man inte trycka i sig en brownie eller en bit cheeseacke varje kväll så svängde ihop något minst lika gott, nämligen en smoothie.
Jag älskar bär och frukt och då är detta ett perfekt alternativ när sötsuget slår in och varken tiden eller orken finns på plats.
 
Gör så här:
 
Släng ner favorit frukterna i en mixer, blanda tills alla klumpar är borta och servera
Toppa med några bär så att ögat också får njuta!
 
Mina tips för en lyckad smoothie:
Ha ALLTID i banan och någon form av yoghurt
Detta är för att göra den mer matig eftersom det lätt blir som en juice när man enbart använder frukt och bär
 
Färdig frusen frukt i form av mango etc
Perfekt att ha liggandes i frysen hemma, det blir inte dåligt och kan därför ligga hur länge som helst, samt att det ger den söta smaken i smoothien och tar bort det sura som det ofta blir av äpplen etc. Det är också alltid färdigskuret så det är bara att hälla i och mixa, tar ingen tid alls och blir ingen disk. Win win helt enkelt.

Cheesecake Brownie

Tänkte börja med att säga förlåt för oseriösa bilder, men försov mig och ville ha med kakan till jobbet och därför blev det dessa enkla precis innan kakan sattes i munnen.
Nu till något roligare, herregud vad god denna kakan var! PERFEKT cheesecake på toppen och sedan en härlig brownie i botten. I framtiden ska jag prova att göra omvänt och göra det till en mer brownie kaka och göra dubbelsats i botten så det blir som en choklad kaka istället med syrlig topp. Tror det kan bli riktigt riktigt gott också! Provar ni får ni gärna säga till!
 
 
Detta behöver ni till browniebotten:
125g smör
2 dl vetemjöl
125g mörk blockchoklad
2,25 dl socker
2 ägg, lätt vispade
0,5 dl mjölk
 
Värm ugnen till 175 grader, smöra och bröa formen. Smält smör och choklad över ett vattenbad samtidigt som du rör runt tills allt är smält. Ta bort det från värmen och blanda med ägg och mjölk och vispa ordentligt. Nu är det en väldigt rinnig smet och mjölet ska ner. Blanda i mjölet tills det precis fördelats jämt.
Grädda kakan i 25 minuter innan du tar ut den och sänker värmen till 150 grader.
 
Detta behöver du till toppingen:
500g färskost
1,5 dl strösocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,25 dl naturell yoghurt
 
Vispa samman färskost, socker, ägg och vaniljsocker tills det blandats väl. Rör till sist ner yoghurten och häll på toppen av den halvgräddade brownie kakan. Grädda i 150 grader i yttligare 45-55 minuter eller tills kakan knappt har stelnat.
Förvara kallt i minst 4 timmar innan den serveras, gärna med lite bär eller smält choklad på toppen.
SUPER GOTT!
 

RSS 2.0