Resultat

För några dagar sedan frågade jag er vad ni mest gillar.
Cupcakes
Tårtor
Små kakor
.
Dock blev jag lite förvånad över resultatet. Jag hade en bild av att alla sitter och suktar efter kladdiga cupcakes eller fylliga tårtor. Men istället säger jag TUR att jag frågade er för majoriteten svarade småkakor. Då helst Chokolate chip cockies.
.
Ungefär så här blev resultatet:
30% Cupcakes (varav 50% endast åt det för att de såg söta ut)
10% Tårtor
60% Småkakor
.
Nu blir det baka av det och jag har många planer. Vi börjar med småkakor för ni gillar det bäst och jag gillar det gör det går att göra i oändliga variationer.
.
Massa kärlek till er <3
Bildlånad av kungsörnen.se

CakeBalls - Ballerina
Gjorde en repris av de otroligt omtyckta Cakeballsen med Oreo men denna gång med Ballerina. Lataste kakan att baka, men gång på gång får jag höra att det är det bästa jag har gjort.

Ingredienser;
1 paket ballerina kakor
50g philadelphia
200g mörk block choklad.

Krossa hela paketet kakor till smulor. Låter du klumpar vara kvar blir de lite som krisp.

Blanda de krossade kakorna med philadelphian, ju mer philadelphia ju kladdigare innehåll. Rulla till bollar och låt stå svalt i 30 min.

Smält chokladen på vattenbad och doppa kulorna i smeten. Doppa dem en och en för de smälter om de får ligga kvar för länge i den varma chokladen och tappar då form.

Dekorera och låt dem svalna på en plåt.

ÄT OCH NJUT!


Rainbow cakeFör några veckor sedan bakade jag rainbow cake. Dock såg inte toppingen så frestande ut men oj så gott det var.
Jag lagade vaniljmuffinsen som jag alltid använder. Ni hittar receptet på kategorin BAS.
För att få smeten i i olika färger hällde jag upp den i olika skålar och färgade med vanlig karamell färg.OBS! Färgerna bleknar i ugnen så använd mycket färg.

Sedan häller man färgerna på varandra i muffinsformen och in i ugnen.
Jag fick förlänga gräddningstiden med några minuter pga hur färgen reagerade med smeten.

Efter det gjorde jag den obligatoriska toppingen med 50g philadelphia, 50g smör, 2 dl florsocker. Rev även skalet av en citron och pressade i saften i toppingen. Försökte blanda en lila färg att använda men istället blev det en konstig rosa. Haha!

Skivade jordgubbar och lade på toppen. SÅÅ otroligt gott!


Tillbaka

Förlåt alla sötsugna för att jag inte har varit så aktiv här på sistonde!
Har haft väldigt mycket att göra på jobbet och överallt annars och då hinner man bara äta kakorna och inte lägga ut bilder på dem!
Men nu är jag igång igen! Flera inlägg är på gång och har hur många kommentarer som helst att svara på. Vissa av er skriver så fint att jag blir tårögd! Lägger ut ikväll för att visa er, massa länkar till fina människor.

Först ut är en bild på mitt tjejgäng nere i Lomma förra alla hjärtansdag. Vi gottade oss med marsipangrodor!
För att få en prins måste man kyssa en groda!


RSS 2.0