Godaste kladdkakan

 
När jag tänker på kladdkaka blir det alltid mys framför soffan som dyker upp. När sötsuget slår in och alla skåp är tomma på sötsaker är kladdkaka det absolut enklaste och godaste att svänga ihop.
Många säger att den blir torr och att man måste ha stenkoll på den i ugnen så den inte står där en minut för länge. Detta är saker som jag har gjort hundra gånger tills jag kom på det ultimata knepet för att aldrig misslyckas. Har provat med SUPER tunna formar, att kakan ska vara jätte tjock, i lång pannor och det blir lika bra varje gång.
 
Helt enkelt.
Leta upp ett recept på en bra kladdkaka.
Blanda ihop alla ingredienser precis som det står och snåla inte med smöret.
Tillsist häller man även i en rejäl klick flytande margarin.
Sedan in i ugnen

Midsommar - Gräddtårta

Gillar nog det klassiska mest av allt, så otroligt gott, lättlagat och man kan utforma det på miljoner sätt.
Så här blev midsommarens gräddårta.
 
Gjorde bottnar på sockerkaka och sedan 3 lager med väldigt enkel fyllning.
Bananmos
Vaniljkräm
Jordgubbsmos
 
 

Fortune cockies

 
 
Inför min lillebrors student ville jag gör något extra, något oväntat.
Därför stllde jag mig vid spisen och svängde ihop 200 lycko kakor, underbara, spröda och med meddelande som  handlade om min extremt duktiga lillebror.
Väldigt enkla när man väl fått in knycket och därför tänkte jag börja med att dela med mig om de tips som jag kom fram till. Följer man dessa tips är det lätt som en plätt.
 
*Låt det ta lite tid att göra kakorna, dessa kan man inte stressa fram då blir de kaos.
*Grädda dem 6 st åt gången i 6 minuter i 180°
*Så fort du tar ut plåten ur ugnen dra över bakplåtspappret med de varma kakorna på en sval yta.
*När du viker ihop kakorna lägg dem varma kakan platt i handen, lägg lappen mitt på kakan med den platta sidan ner, vik kakan på mitten och sedan rakt över på mitten igen.
*När du har vikt kakan låt dem svalna i äggkartonger så att de håller formen
*Gör gärna smeten lite innan så du kan ställa den i kylen nägra timmar, då blir smeten mer tjock och inte så rinnig vilket gör att kakorna är mer lätthanterliga när de kommer ut ur ugnen.
 
Recept
75 gram smör
4 äggvitor
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0,75 dl majs mjöl (ljus maizena går också bra)
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av en citron (valfritt men gav sukt god smak)
 
Smält smöret och låt det svalna
Vispa äggen tills de blir vita och fluffiga och sikta sedan i sockret samtigit som du vispar smeten, vispa tills du kan vända skålen
Blanda i de torra ingredienserna och vispa försiktigt ner dem i smeten
Blanda i citronskal och smör
Klicka ut rundlar med hjälp av baksidan på en sked på en plåt inte större än en dm i diameter, grädda
 
 

RSS 2.0