Barrys Cheesecake

Receptet är taget från Annas kokbok och bilden på ingredienser är tagen rakt i boken.
Bilderna på cheesecaken är mina egna bilder
 
Denna kaka gör sig bäst om man lagar den dagen innan och får stå i kylen över natten, så äter man den dagen efter med massor av passionsfrukt på toppen.
MUMMA!
 
 
Smula sönder kexen och blanda med smält smör. Lägg ut blandningen i en pajform med löstagbar botten, se till att den täcker hela ytan då detta blir botten på kakan. Lägg in den i ugnen med folie under då smöret kan rinna ut. 
Grädda botten i 5-10 minuter i 200 grader, ställ den sedan åt sidan för att kallna lite.
 
Moda den krämga osten, med en gaffel fungerar utmärkt och blanda sedan ihop med ägg och socker, detta brukar jag köra med en elvisp och går hur bra som helst.
Bred ut krämen över den förgräddade kexbottnen och grädda mitt ugnen i 35 minuter i 180 grader eller tills kakan "lyfter" lite längst med kanterna. Ta ut och låt kallna helt.
 
Blanda sedan till översta lagret en röra av creme fraische, vanilj socker och siktat florsocker. Bred ut på den helt kalla kakan och grädda i 180 grader i 6-7 minuter. Ta ut kakan och låt kallna helt.
 
Toppa med passionsfrukt eller annan favorit, servera
 
 

AMERIKANSKA ALLT FINNS I DENNA UNDERBARA KAKA

 
Hur mycket jag än älskar flådig bakverk är min absoluta favorit kaka amerikanska chocolate chip coockies. Provade att baka några för väldigt länge sedan och blev så besviken på resultatet att jag helt enkelt gav upp efter första försöket. 
Men häromdagen bestämde jag mig för att prova igen då jag hittade ett väldigt snabblagat recept. Det är perfekt för innehåller bara sånt man har hemma, men som man aldrig använder så det bara står och blir gammalt tillslut. 
Det som tar längst tid är att hacka chokladen, och inte ens det tar tid eftersom ju större klumpar destu bättre. 
Mitt enda tips om dessa är att göra dubbelsats, för de går åt i en rykande fart!
 
3dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
100g mjukt smör
1,5 dl råsocker
0,5 dl farinsocker
1 st ägg
250g grovhackad choklad, mörk eller ljus
 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver
3. Vispa smör, farin socker och råsocker fluffigt. Vispa sedan i ägget.
4. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Vänd ner chokladen och rör tills allt är blandat.
5. Fördela smeten i lagom stora klickar på en plåt med bakplåtspapper, De smälter ut så lämna ca 5 cm mellan varje kaka. Grädda i 6-7 minuter i ugnen ller tills de fått färg.
6. De är mjuka när de kommer ur ugnen, så låt dem kallna på ett galler så blir de krispiga

RSS 2.0