Barrys Cheesecake

Receptet är taget från Annas kokbok och bilden på ingredienser är tagen rakt i boken.
Bilderna på cheesecaken är mina egna bilder
 
Denna kaka gör sig bäst om man lagar den dagen innan och får stå i kylen över natten, så äter man den dagen efter med massor av passionsfrukt på toppen.
MUMMA!
 
 
Smula sönder kexen och blanda med smält smör. Lägg ut blandningen i en pajform med löstagbar botten, se till att den täcker hela ytan då detta blir botten på kakan. Lägg in den i ugnen med folie under då smöret kan rinna ut. 
Grädda botten i 5-10 minuter i 200 grader, ställ den sedan åt sidan för att kallna lite.
 
Moda den krämga osten, med en gaffel fungerar utmärkt och blanda sedan ihop med ägg och socker, detta brukar jag köra med en elvisp och går hur bra som helst.
Bred ut krämen över den förgräddade kexbottnen och grädda mitt ugnen i 35 minuter i 180 grader eller tills kakan "lyfter" lite längst med kanterna. Ta ut och låt kallna helt.
 
Blanda sedan till översta lagret en röra av creme fraische, vanilj socker och siktat florsocker. Bred ut på den helt kalla kakan och grädda i 180 grader i 6-7 minuter. Ta ut kakan och låt kallna helt.
 
Toppa med passionsfrukt eller annan favorit, servera
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0