Cravings

Att gå runt på en avdelning med enbart baksaker får det att klia i fingrarna. Formar, strössel, fondant och massor av inspiration.
Men att gå runt på NKs bakavdelning blir det magiskt. Jag hade kunnat köpa varje sak som finns där eftersom att det känns som att varenda sak kommer göra bakningnen till guld.
Var tvungen att köpa något så fick med mig fondant i en härlig lysande rosa färg och strösselkulor i glänsande svart! Det ska bli magiskt att baka med detta!
 
 

Flash back!

För ett tag sedan bakade jag en gudomligt god tårta till mamma för att iefterskott fira hennes födelsedag!
 
Snart kommer update på hur jag gjorde!
 
 

Yummie love

 
Dessa läckerheter bakade jag häromdagen! Dock tyckte jag det var så tråkigt med bara kokos på toppen så slängde på min favorit ingrediens, choklad.
Blev en helt annan smak, men riktigt riktigt mumsigt!
 
Gör så här:
100g smör
2 ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1,5 dl mjölk
4,5 dl mjöl
 
Garnering:
50g smör
3 msk starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Valfri topping
 
*Sätt ugnen på 225grader och ta fram en form med höga kanter som du täcker med bakplåtspapper
*Smält smöret och låt svalna
*Vispa ägg och socker pösigt
*TIllsätt alla de torra ingredienserna utom mjöl och blanda ihop
*Tillsätt mjöl och mjölk och blanda ihop till en slät smet
*Bred ut i formen och grädda i ugnen i ca 10-15 minuter
 
 
Så här gör du med toppingen:
När kakan har smält, blandar du ihop garneringen och häller på toppen av kakan.
Tips är att göra dubbelsats då det blir härligt och kladdigt. Speciellt bra för dem som inte tycker att det kan bli för mycket av det goda.
Strössla sedan på valfri topping, jag använde kokos flingor och hackad choklad.
 
 
 

God morning Saturday!

Imorse vaknade jagoch var så otroligt sugen på scones så ställde mig och svängde ihop några. Och de blev helt perfekta.
 
 
Detta är receptet som jag använde:
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 dl mjöl
2 dl mjölk
75 g smör
 
Blanda smör och alla torra ingredienser. Blanda sedan i smöret. Grädda ca 10 min i 275 grader.
Antingen räcker det till ca 12 små eller 2 stora kakaor.
 
TIPS! Gör du små är det ett bra tips att du använder muffins formar och muffinsplåt så får de fin form!

Oh heavenly chocolate!

Detta är nog en av de godaste muffins jag någonsin bakat! Helt seriöst!
Så där super kladdiga, perfekt maffiga, precis så man blir mätt och suget efter mer är kvar, sedan att det är som världens choklad bomb i munnen gör inte saken värre.
Som pricken över i tar de ingen tid alls att göra.
 
Kladdiga chokads cupcakes

100g smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Smältsmöret 
Vispa ägg och socker
Blanda i alla ingredienser 
Klicka ut i formar
Grädda i 200 grader i ca 10 min, håll koll när de precis börjar bli torra på toppen, då är de perfekta att ta ut.
 
TIPS! Änvänd fast margarin som du smälter, tillsätt därefter 1-2 msk flytande margarin för att få det där super kladdiga resultatet.
 
Topping:
Ca 200 g mörk choklad, jag blandade fritt från det jag hade kvar av olika kakor
MatOlja
Smält chokladen på vattenbad och blanda sedan i lite lite olja, enbart för att det inte ska stelna helt när det kommer på kakan, men fortsätta hålla samma chokladiga smak
När det har svalnat lite ringla det på toppen av dina cupcakes. 
 
 
 

RSS 2.0