Bilar Cupcakes

.
Hela bloggvärlden har bakat cupcakes med Ahlgrensbilar som topping. Så jag tänkte inte vara sen att testa, då Ahlgrens är en av mina favoriter i godishyllan.
Dock blev det ett mindre fiasko när jag råkar värma grädden för mycket och den sedan inte vill vispa och bli fluffig.
Så fick bli enkla men söta muffins då jag endast hällde smeten på toppen och min kompis som assisterade med pyntet överdrev det hela. "En av varje smak" Sa hon och log.
.
Själva muffinsen är vanliga vanilj muffins som ni hittar HÄR.
Topping: 3dl grädde, 70g Ahlgens bilar. Värm grädden tsm med bilarna och låt allt bli en jämn smet under omrörning. Värm INTE för mycket och får ABSOLUT ej koka.

Rosa drömmar

För ett tag sedan gjorde jag dessa läckerheter. Skulle till en middag med mina tjejer och visste jag skulle komma försent pga min oförmåga att få tag på bra tvättider.
Så medans jag väntade på att maskinernaskulle bli klara svängde jag ihop enkla muffins, sötade sista grädden jag hade i kylen, färgade den rosa och spritsade på ett lager.
En enkel marchmallow på toppen gjorde pricken över I:et och förvandlade något rätt tråkigt till något läskande.
"Det är små detaljerna som gör det"

Maffig Tigerkaka

.
Lagade en helt gudomlig kaka för ett tag sedan. Svängde snabbt ihop BAS receptet på tigerkaka och började sedan pynta.
Killarna på jobbet blev i chock när de fick se den och tyckte det var den maffigaste sockerkakan de sett. Dock fick de en överrasking när de hade smakat. Den var lätt som en fjäder och man kunde äta hur mkt som helst utan at bli mätt.
<3
Ett hett tips när man vill göra det lilla extra är att styka på ett tunt lager sötad grädde och sedan dekorera med frukt efter önskat mönster!
Blir en väldigt lyxig smak av något så enkelt. Glömm inte att man äter för ögat också ;)

St. Patriks day
I söndags var det St.patriks day och då var man ju tvungen att baka med gröna färger.
Blev mina första cakepops.
Innehållet bestod av grönsockerkaka och fluff, överdraget av färgad vit choklad.
De skulle dekoreras med 3 klöver av marsipan men precis när de skulle på föll de i tusen bitar och jag plockade fram kokoset istället!
.
Senare kommer en lathund om hur man smälter vit choklad för upptäckte snabbt att vid för höga grader fick det modelllera-konsistens.
Så det var bara att börja forma istället för att doppa!


BAS RECEPT - tigerkaka

.
Vispa socker och ägg pösigt
*
Blanda det smälta smöret med mjölken och blanda sedan ner de torra ingredienserna.
*
Blanda ihop de 2 rörorna så att det blir till en lös, men fluffig smet.
*
Dela upp smeten i 2 skålar och blanda ena skålen med kakao.
*
Smöra valfri form och varva med smet från dina 2 skålar.
*
In i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter

Roses are red

Vi öppnar bloggen med en hel bukett blommor. För att fira att denna bloggen nu är igång och resan till en kokbok har startat.
Jag använde basreceptet för kladdiga chokladkakor och sedan gjorde sedan en otroligt enkel topping.
Vispade grädde så att den blev riktigt tjock. Tänk att den precis ska gå över det fluffiga stadiet och börja "krympa" ihop igen. Sedan blandade jag i florsocker för att få en lenare sockersöt massa än när man använder vanligt strösocker. För att få till det lilla extra blandade jag i hackad choklad.
Toppade allt med marsipanrosor som jag gjort tidigare under kvällen. De vita målade jag sedan kanterna med röd hushållsfärg för att färgerna inte skulle flyta samman lika mycket.

BAS RECEPT - Kladdiga muffins

Vispa socker och ägg pösigt
*
Blanda ner de andra ingredienserna samtidigt som du vispar smeten, så att den blir len men ganska tjock.
*
Plocka ut muffinsformar, långpannor eller den form som passar in för ditt kommande bakverk. Klicka ut smeten och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 7-8 min
*
När man tar ut kakan ska den fortfarande se kladdig ut för då får den konsistens som en kladdkaka när den kallnat, annars låter man de bara vara inne en LITEN stund längre än ordninarie tiden så blir de som vanliga chokladmuffins.

Sweet as sugar

Det är dags för alla att inse att de kan göra lika fina kakor, bakelser, tårtor och cupcakes som de leverar på bagerier och på caféen.
Jag har alltid sagt "att det är små detaljerna som gör det". Denna blogg är ett bevis på det och att det inte finns något stopp för fantasin i köket.
Det är dags för alla att inse att alla kan göra lika fina kakor, bakelser, tårtor och cupcakes som de leverar på bagerier och på caféen.
.
Jag har alltid sagt "att det är de små detaljerna som gör det". Denna blogg är ett bevis på det och att det inte finns något stopp för fantasin i köket.
Det kommer vara många bilder för att visa er hur man med enkla medel får till de allra proffigaste marsipanrosorna, sötaste cupcakesen och godaste efterätterna.
.
Under en tid kommer sidan att vara under konstruktion, men det är bara att hålla ut. Det gäller ju inte bara att skapa mästerverk i köket för att denna sidan ska bli så bra som möjligt. Nej, skapandet här slutar inte fören man blir inspirerad vid första blicken. För denna sida ska ju i slutändan leda till att ni också vill ställa er bakom spisen och trolla!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0